De 5 redenen waarom nagelverzorging zo belangrijk is

Gepubliceerd op 27 november 2021 om 22:22
De 5 redenen waarom nagelverzorging zo belangrijk is

Hey, wat leuk dat je er bent. Heb je ook altijd zo’n last van je handen en nagels in de winter? Wist jij dat het verzorgen van je nagels minstens net zo belangrijk is als de verzorging van de rest van je huid en lichaam? Ik ga je in deze blog wat meer vertellen over hand en nagelverzorging.  Vooral in de winter zijn nagels namelijk vaak wat zwakker. Er ontstaan dan sneller scheurtjes en ze zijn dunner en kwetsbaarder. En dan pas kom je erachter wat je nagels voor je doen en hoe belangrijk het is om ze goed te verzorgen.

Nagelverzorging is eigenlijk om vele redenen belangrijk. Ten eerste zorgt nagelverzorging ervoor dat je handen en voeten er beter uitzien en gezond blijven. Verwaarloosde nagels kunnen je ook blootstellen aan het risico op infecties of verwondingen. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn een indicator van je algehele gezondheid - vingernagels bestaan voor het grootste deel uit keratine, wat betekent dat als er iets mis is met je lichaam, je dat waarschijnlijk als eerste aan je nagels zult zien! In dit artikel bespreek ik  5 verschillende redenen waarom nagelverzorging zo belangrijk is.

Reden #1: Om je nagels te versterken.

Nagelverzorging kan worden gebruikt om nagels te versterken en een gezonde groei te bevorderen. Manicures zijn een geweldige manier om jezelf te verwennen en nieuwe nagelkleuren of -designs uit te proberen. Het is belangrijk om je vingernagels kort te knippen, zodat ze niet breken. Probeer te  vermijden om velletjes rondom je nagels af te bijten, dit kan bloedingen en infecties veroorzaken. Wanneer je jouw nagels vijlt, vijl ze dan diagonaal van de ene kant van het nagelbed tot je een gladde rand bereikt en vijl dan van de nagelriem af naar de vingertop toe - dit helpt splijten langs de randen van het nagelbed te voorkomen.

Nagels versterken

Reden #2: Ter verbetering van je algehele gezondheid.

Als je nagels er ongezond beginnen uit te zien, is dat een teken dat je misschien eens langs moet gaan bij je arts. Vingernagels kunnen een indicatie zijn van je algehele gezondheid omdat ze voor het grootste deel uit hetzelfde materiaal bestaan als de huid: keratine! Als er iets mis is met je lichaam en het vermogen om gezonde cellen te produceren - zoals een vitaminetekort of hormonale onevenwichtigheden - zal dit meestal als eerste te zien zijn aan je nagels voordat andere delen van je lichaam ook symptomen beginnen te vertonen.

Reden #3: Om ze er gezond en mooi uit te laten zien!

Nagelverzorging kan worden gebruikt om het uiterlijk van je nagels en handen te verbeteren. Korte, verzorgde nagels zonder schilfers, scheurtjes of afbladderende nagellak zien er beter uit dan langere nagels met meer beschadigingen. Het is belangrijk om je nagelriemen vochtig te houden om barsten en afbladderen te voorkomen. Dit kun je doen door je nagelriemen dagelijks in te vetten met een nagelolie en je handen dagelijks in te smeren met een hydraterende handcrème. Om je hand meer pit te geven kun je French manicure of roze/ nude gelnagels proberen.  

Reden #4: Om verwondingen en infecties te voorkomen.

Verwaarloosde nagels kunnen leiden tot verwondingen of infecties - of je nu op blote voeten loopt, of op het werk een blikje frisdrank opent! Daarnaast moet blootstelling aan schadelijke chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen en oplosmiddelen worden vermeden indien mogelijk. Deze stoffen zijn namelijk slecht voor de gezondheid van je huid en nagels.  Gebruik dan ook altijd latex handschoenen.

Reden # 5: Het verbeteren van je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Voel jij je onzeker over je nagels of handen? Met een goede nagelverzorging zorg je ervoor dat je nagels en handen er beter uitzien en hoef jij je geen zorgen meer te maken om ze in het openbaar te tonen. Geef je nagels de kans om te pronken en ze zullen je het zelfvertrouwen geven dat je nodig hebt! Gelnagels, acrylnagels of gelpolish zorgen ervoor dat je nagels er geweldig uitzien, zodat ze positief kunnen reflecteren op de manier waarop mensen je zien.

zelfliefde

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg redenen waarom nagelverzorging belangrijk is.  Je hoeft je niet schuldig te voelen als je tijd aan jezelf besteedt om je nagels goed te verzorgen - je verdient het! ik hoop dat ik je met deze 5 tips een beetje inzicht heb kunnen geven zodat je nagels er op en top gezond uit gaan zien.

 

♡♡♡  Dunja


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.